Disneyland Paris

Upptäck Storstaden med Barn: Missa inte dessa Sevärdheter

När du reser med barn är det viktigt att hitta sevärdheter och attraktioner som passar hela familjen. I storstäderna finns det många spännande platser att utforska tillsammans med dina barn. Här är några populära destinationer som du inte får missa:

San Francisco

San Francisco anses vara en trygg och barnvänlig stad med enkla transportmöjligheter för familjer med små barn (Reseguiden). Här finns det många aktiviteter och sevärdheter som passar för hela familjen. Missa inte följande:

 • Alcatraz
 • Museer för Barn
 • Aquarium of the Bay
 • San Francisco Zoo
 • Lekplatser i San Francisco

Charlotte

Charlotte är en annan stad med många barnvänliga aktiviteter och sevärdheter. Här finns det något för alla åldrar att utforska och njuta av. Några av de bästa barnvänliga platserna i Charlotte inkluderar:

 • Discovery Place Science
 • NASCAR Hall of Fame
 • ImaginOn
 • Carolinas Aviation Museum
 • Bechtler Museum of Modern Art

Köpenhamn

Köpenhamn är känd för att vara en barnvänlig stad med över 125 lekplatser och en strand (Reseguiden). Här finns det en rad attraktioner som passar hela familjen. Missa inte följande barnvänliga aktiviteter i Köpenhamn:

 • Tivoli
 • Bakken
 • Köpenhamns Zoo
 • Bon Bon-Land
 • Lekplatser och Stränder

Barcelona

Barcelona erbjuder en strand nära staden, Barcelona Zoo, Parc de la Ciutadella, Tibidabo nöjespark med en fantastisk utsikt över Barcelona och fotbollsarenan Camp Nou. Här finns också barnvänliga museer som Zoological Museum och Parc Guell (Reseguiden).

London

London erbjuder stora parker och lekplatser, inklusive Hyde Park och London Eye för en överblick över staden. Här finns attraktioner som Madame Tussauds, musikalen ”Lejonkungen”, Legoland, Thorpe Park, London Zoo och barnvänliga museer som Natural History Museum och Science Museum (Reseguiden).

Paris

Paris har vackra parker, inklusive Bois de Boulogne och Luxembourg Park. Här finns attraktioner som Disneyland Paris, toppen av Eiffeltornet, Louvren och den charmiga stadsdelen Montmartre (Reseguiden).

Berlin

Berlin erbjuder en stadstrand, Freibad Jungfernheide, och andra attraktioner som Legoland Discovery Center, Berlinmuren, Berlin Zoo och Fernsehturn Tower för middag på 368 meters höjd (Reseguiden).

Genom att besöka dessa barnvänliga sevärdheter och attraktioner kan du skapa minnesvärda upplevelser för hela familjen. Kom ihåg att planera din resa i förväg och ta hänsyn till barnens intressen och åldrar för att göra resan så rolig och spännande som möjligt.

Barnvänliga Aktiviteter i San Francisco

Alcatraz

När man reser med barn till San Francisco, finns det många barnvänliga aktiviteter och sevärdheter att utforska. Här är några av de bästa platserna som du inte får missa:

Alcatraz

Ett av de mest kända turistmålen i San Francisco är Alcatraz. Detta fängelse, som var i drift mellan 1934 och 1963, är känt för sin fascinerande historia. För familjer med barn i åldern sex år och uppåt rekommenderas ett besök på Alcatraz. Barnen kan njuta av en underhållande båttur till ön och kan även få chansen att se lekfulla sjölejon. Det rekommenderas att boka biljetter i förväg för att säkra din plats.

Museer för Barn

San Francisco erbjuder en rad fantastiska museer för barn där de kan utforska och ha roligt. Många av dessa museer har gratis inträde, vilket gör dem till perfekta platser för familjer att besöka. Här är några populära val:

 • The Exploratorium – Ett interaktivt vetenskapsmuseum där barnen kan utforska olika vetenskapliga fenomen genom praktiska experiment.
 • California Academy of Sciences – Ett museum som kombinerar naturhistoria, akvarium och planetarium. Här kan barnen upptäcka spännande ekosystem och få en inblick i naturvetenskapen.
 • Children’s Creativity Museum – Ett museum som fokuserar på att främja barnens kreativitet och förmåga till problemlösning genom interaktiva utställningar och workshops.

Aquarium of the Bay

Aquarium of the Bay är en annan populär attraktion för barn i San Francisco. Här kan barnen få en glimt av den fascinerande undervattensvärlden genom att utforska olika vattentankar där de kan se olika havslevande varelser.

San Francisco Zoo

San Francisco Zoo är ett annat attraktivt resmål för barn. Här kan barnen njuta av att titta på många olika djurarter, inklusive pingviner och grizzlybjörnar. Särskilt under matningstiderna kan barnen få en spännande upplevelse när djuren äter sina måltider.

Lekplatser i San Francisco

För barn som behöver lite utrymme att leka och röra på sig finns det flera härliga lekplatser i San Francisco. Diamond Heights och Dolores Park är två rekommenderade lekplatser där barnen kan leka samtidigt som föräldrarna kan njuta av den vackra utsikten.

Genom att utforska dessa barnvänliga aktiviteter och sevärdheter kan du och din familj skapa minnen för livet i San Francisco. Missa inte att planera en resa som passar era intressen och åldersgrupperna för att få ut det bästa av er upplevelse i denna fantastiska stad.

Barnvänliga Aktiviteter i Charlotte

Charlotte

När det gäller att utforska Charlotte med barn finns det många spännande aktiviteter och sevärdheter att upptäcka. Här är några barnvänliga platser och attraktioner i Charlotte som du inte får missa.

Discovery Place Science

Discovery Place Science är ett populärt vetenskapsmuseum i Charlotte som erbjuder en mängd interaktiva utställningar och pedagogiska program för barn. Museet har en mängd praktiska utställningar som utforskar ämnen som fysik, kemi, biologi och mycket mer. Här kan barnen lära sig genom att utforska och upptäcka på egen hand.

NASCAR Hall of Fame

NASCAR Hall of Fame i Charlotte är en måste-besöka attraktion för racingentusiaster. Här finns utställningar som berättar historien om NASCAR, inklusive kända förare, ikoniska racerbilar och interaktiva upplevelser. Barnen kommer att älska att lära sig om motorsportens spännande värld och se de snabba bilarna.

ImaginOn

ImaginOn är ett unikt kulturcenter i Charlotte som kombinerar ett barnbibliotek med en teater. Här erbjuds olika program och aktiviteter för barn, inklusive sagostunder, dockteaterföreställningar och interaktiva utställningar. Det är en plats där barnen kan låta sin fantasi flöda och uppleva spännande berättelser och teaterföreställningar.

Carolinas Aviation Museum

Carolinas Aviation Museum i Charlotte är hem för en samling vintageflygplan och utställningar om flygets historia. Här kan besökarna utforska museets samling av flygplan, helikoptrar och artefakter samt lära sig om framstegen inom flyget under åren. Det är en fantastisk möjlighet för barnen att lära sig om flygets spännande värld och upptäcka olika flygplan.

Bechtler Museum of Modern Art

Bechtler Museum of Modern Art i Charlotte är känt för sin samling av modern konst från mitten av 1900-talet. Här finns verk av inflytelserika konstnärer som Picasso, Warhol och Calder. Museet erbjuder också pedagogiska program och specialutställningar under året. Det är en fantastisk möjlighet för barnen att utforska och uppskatta olika konstverk och konststilar.

Genom att besöka dessa barnvänliga platser och attraktioner i Charlotte kommer du och dina barn att få en minnesvärd och lärorik upplevelse. Det finns mycket att utforska och upptäcka i denna spännande stad.

Barnvänliga Aktiviteter i Köpenhamn

Tivoli köpenhamn

Köpenhamn är en barnvänlig stad som erbjuder ett brett utbud av sevärdheter och aktiviteter för familjer. Här finns det något för alla åldrar och intressen. Nedan hittar du några av de bästa barnvänliga aktiviteterna i Köpenhamn som du inte får missa.

Tivoli

Tivoli är en populär nöjespark i Köpenhamn som erbjuder en mängd olika åkattraktioner, spel och underhållning för barn i alla åldrar. Parken har vackra trädgårdar, liveframträdanden och en festlig atmosfär. Här kan hela familjen njuta av en rolig och minnesvärd dag.

Bakken

Bakken är världens äldsta nöjespark och ligger i närheten av Köpenhamn. Här finns ett brett utbud av åkattraktioner, spel och sevärdheter som passar barn i alla åldrar. Parken har också vackra trädgårdar och picknickområden där familjer kan koppla av och njuta av en måltid tillsammans.

Köpenhamns Zoo

Köpenhamns Zoo är en populär attraktion för familjer med barn. Här finns ett brett utbud av djur från hela världen och erbjuder även utbildningsprogram och interaktiva utställningar. Djurparken har även en barnzoo där barnen kan komma nära bondgårdsdjur.

Bon Bon-Land

Bon Bon-Land är en temapark som ligger nära Köpenhamn och är känd för sina roliga och udda attraktioner. Här finns en blandning av spännande åkattraktioner, lekfulla karaktärer och färgglad miljö som barnen kommer att älska. Parken har också picknickområden och restauranger där familjen kan koppla av och äta en måltid.

Lekplatser och Stränder

Köpenhamn har ett stort utbud av lekplatser utspridda över hela staden, vilket ger gott om möjligheter för barn att leka och ha roligt. Dessa lekplatser är väl underhållna och erbjuder olika typer av utrustning som passar olika åldersgrupper. Förutom lekplatserna kan du även ta med familjen till någon av de vackra stränderna i närheten av Köpenhamn för en dag med sol och bad.

Genom att utforska dessa barnvänliga aktiviteter kan du och din familj uppleva det bästa av Köpenhamn och skapa minnen som varar livet ut. Se till att planera din resa i förväg och ta del av vår guide för att få ut det mesta av er vistelse i denna fantastiska stad.

Barnvänliga Aktiviteter i Barcelona

Parc de la Ciutadella

Barcelona är en stad som erbjuder många barnvänliga sevärdheter och attraktioner. Här finns några aktiviteter som du inte får missa när du reser med barn till Barcelona.

Barcelona Zoo

Barcelona Zoo är en populär attraktion för familjer med barn i Barcelona. Här finns ett brett utbud av djur och erbjuds även utbildningsprogram och aktiviteter för barn. Det är en spännande plats där barnen kan lära sig om olika djurarter och deras naturliga livsmiljöer.

Parc de la Ciutadella

Parc de la Ciutadella är en stor park i Barcelona som erbjuder lekplatser, en sjö med roddbåtar och vackra trädgårdar. Det är en perfekt plats för familjer att koppla av och njuta av utomhusaktiviteter. Här kan barnen springa runt och leka samtidigt som de utforskar naturen och njuter av den friska luften.

Tibidabo

Tibidabo är en nöjespark som ligger på en kulle i Barcelona. Här finns en mängd olika åkattraktioner och sevärdheter för barn i alla åldrar. Dessutom erbjuder parken en fantastisk utsikt över staden Barcelona. Det är en plats där hela familjen kan ha roligt och skapa minnen tillsammans.

Parc Guell

Parc Guell är en berömd park i Barcelona som designats av arkitekten Antoni Gaudi. Här finns färgglada mosaikskulpturer, unik arkitektur och vackra trädgårdar. Barnen kan utforska parken och njuta av de fantasifulla designerna. Det är en plats som inspirerar till kreativitet och upptäckande.

Barcelona Beach

Barcelona erbjuder även en strand nära staden. Barcelona Beach är en populär plats för familjer att koppla av och njuta av sol och hav. Här kan barnen bygga sandslott, leka i vattnet och njuta av en underbar strandupplevelse.

När du reser med barn till Barcelona finns det mycket att se och göra för att skapa oförglömliga minnen tillsammans. Oavsett om det är att utforska djurriket i Barcelona Zoo, njuta av naturen i Parc de la Ciutadella, uppleva spänningen på Tibidabo, beundra konstverk på Parc Guell eller koppla av på Barcelona Beach, så finns det något för alla i denna vackra stad.

Barnvänliga Aktiviteter i London

Hyde park

När man reser med barn till London finns det många spännande aktiviteter och sevärdheter som kommer att göra resan minnesvärd. Här är några barnvänliga platser och attraktioner i London som du inte får missa.

Hyde Park

Hyde Park är en stor park i London som erbjuder olika aktiviteter för barn. Här finns lekplatser, möjlighet att åka båt på Serpentine Lake och Diana, Princess of Wales Memorial Playground. Barn kan njuta av lek och äventyr i denna vackra park.

London Eye

London Eye är en populär attraktion i London som ger en fantastisk utsikt över staden. Barnen kan njuta av den unika upplevelsen av att åka i en av de gigantiska observationskapslarna och beundra panoramautsikten över London.

Madame Tussauds

Madame Tussauds i London är ett berömt vaxmuseum som erbjuder interaktiva utställningar och möjligheten att träffa livsliknande vaxdockor av kändisar, historiska personer och superhjältar. Det ger en underhållande och lärorik upplevelse för barnen.

London Zoo

London Zoo är ett måste för familjer med barn. Här finns ett brett utbud av djur och barnen kan njuta av aktiviteter som möten med djur, mata djur och interaktiva utställningar.

Barnvänliga Museer

London har också flera barnvänliga museer där barnen kan lära sig och ha kul samtidigt. Här är några exempel:

 • Natural History Museum: Här finns utställningar om bland annat dinosaurier, interaktiva displayer och ett science center där barnen kan utforska och lära sig om naturen.
 • Science Museum: Ett annat bra alternativ är Science Museum som har interaktiva utställningar om rymden, teknik och människokroppen. Här kan barnen delta i praktiska aktiviteter och experiment för att göra lärandet roligt och engagerande.
 • V&A Museum of Childhood: Detta museum är dedikerat till att visa upp historien om barndomen och har en mängd olika leksaker, spel och artefakter. Här kan barnen utforska interaktiva utställningar, delta i workshops och till och med leka med vintageleksaker.

Genom att besöka dessa platser och attraktioner kommer familjen att ha en fantastisk tid i London och skapa minnen för livet. Se till att planera din resa i förväg och ta reda på öppettider och eventuella förändringar i programmet.

Barnvänliga Aktiviteter i Paris

Disneyland Paris

När det gäller barnvänliga sevärdheter och attraktioner i storstaden, finns det många spännande möjligheter att utforska i Paris. Staden erbjuder en rad platser och aktiviteter som är perfekta för barn och deras familjer. Nedan följer några av de bästa barnvänliga aktiviteterna i Paris.

Bois de Boulogne

Bois de Boulogne är en vacker park i Paris som erbjuder en mängd olika aktiviteter för barn. Här kan familjer njuta av picknickar, promenader och cykelturer i den grönskande omgivningen. Parken har också lekplatser där barnen kan leka och ha kul.

Disneyland Paris

Disneyland Paris är en av de mest populära attraktionerna för barn i Paris. Här kan barn och deras familjer uppleva den magiska världen av Disney med spännande åkattraktioner, karaktärmöten och underhållande shower. Disneyland Paris är en plats där fantasin blir verklighet och där både små och stora barn kan skapa minnen för livet.

Eiffeltornet

Eiffeltornet är en ikonisk sevärdhet i Paris och en fantastisk upplevelse för hela familjen. Barnen kan vara fascinerade av den imponerande konstruktionen och den fantastiska utsikten över staden från toppen. Det är värt att notera att köerna kan vara långa, så det kan vara bra att planera besöket i förväg för att undvika onödig väntan.

Louvren

Louvren är ett av världens mest kända konstmuseer och erbjuder en fantastisk möjlighet att introducera barn till konst och kultur. Museet är hem för en imponerande samling konstverk, inklusive den berömda Mona Lisa. För att göra besöket mer engagerande för barnen, finns det också guidade turer och audioguider speciellt utformade för yngre besökare.

Montmartre

Montmartre är en charmig stadsdel i Paris som erbjuder en unik atmosfär och en mängd barnvänliga aktiviteter. Här kan familjer promenera genom de pittoreska gatorna, besöka konstnärskvarteret Place du Tertre och beundra den vackra Sacré-Cœur-basilikan. Montmartre har också många mysiga kaféer och restauranger där både barn och vuxna kan njuta av läcker mat och dryck.

Paris har mycket att erbjuda för familjer som reser med barn. Från vackra parker och spännande attraktioner till kulturella upplevelser och unika stadsdelar, finns det något för alla att upptäcka och njuta av. Planera din resa i förväg och ta del av de barnvänliga sevärdheterna och aktiviteterna i Paris för en minnesvärd upplevelse tillsammans med din familj.

Barnvänliga Aktiviteter i Berlin

Berlin Zoo

Berlin erbjuder många barnvänliga alternativ, inklusive caféer, restauranger och lekplatser över hela staden. Här finns attraktioner som Legoland Discovery Center, Berlinmuren, Berlin Zoo och Fernsehturn Tower för en middag på 368 meters höjd (Reseguiden).

Aktivitet Beskrivning
Berlin Beach Berlin Beach är en konstgjord strand vid floden Spree där barnen kan leka i sanden och njuta av solen.
Legoland Discovery Center På Legoland Discovery Center kan barnen utforska en värld av Lego-byggen och uppleva olika temahörn och interaktiva attraktioner.
Berlinmuren Utforska historien genom att besöka Berlinmuren och upptäcka de olika delarna som fortfarande finns bevarade.
Berlin Zoo Berlin Zoo är hem för ett brett utbud av djurarter och erbjuder spännande möjligheter för barn att lära sig om djur och natur.
Fernsehturn Tower Fernsehturn Tower är en av Berlins mest kända landmärken och erbjuder en fantastisk utsikt över staden från sin panoramarestaurang.

Berlin strävar även efter att erbjuda inkluderande och tillgängliga attraktioner som tilltalar barn med olika förmågor och bakgrunder (Regeringen.se). Det betonas att samarbete mellan olika aktörer, inklusive regeringen, kommuner, kulturinstitutioner och organisationer, är nödvändigt för att skapa och upprätthålla barnvänliga attraktioner och aktiviteter i stora städer (Regeringen.se).

Utforska dessa aktiviteter i Berlin och skapa minnen med hela familjen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *