charterresa familj

Vad kostar en charterresa för en familj?

Att boka en charterresa för en familj kan vara ett bra sätt att få en prisvärd och enkel semester där allt ingår. Men innan du bokar din resa är det viktigt att förstå vad som kan påverka priset och vilka faktorer som kan göra att kostnaden varierar.

I den här artikeln kommer vi att titta närmare på vad som påverkar priset för en charterresa för en familj, och ge dig några tips för att spara pengar på din nästa semester.

Vad ingår i priset för en charterresa?

När du bokar en charterresa ingår vanligtvis flyg, hotell och transfer till och från flygplatsen i priset. Måltider och dryck ingår också ofta, men det kan variera beroende på vilken typ av paket du köper. Vissa paket kan inkludera endast frukost, medan andra kan erbjuda all inclusive.

Hur mycket kostar en charterresa för familj?

Priset för en charterresa för en familj beror på ett antal faktorer, inklusive resmål, hotellstandard, reslängd och antalet personer som reser.

Generellt sett kan du förvänta dig att betala mellan 5000 och 20 000 kronor per person för en veckolång charterresa. Men det är viktigt att komma ihåg att priset kan variera mycket beroende på faktorer som årstid, val av hotell och resmål.

spara pengar på charterresa

5 Tips på hur du spara pengar på din nästa charterresa för familjen

1. Boka sista minuten resor

Detta är nog det bästa tipset på hur du kan spara pengar när du reser med familjen. Om du inte har för många krav på resmål och kan ha lite is i magen är sista minuten resor eller restplatsresor ditt bästa alternativ.

Anledningen till att sista minuten resor är så pass prisvärda är att researrangörerna i början på säsongen köper in ett visst antal reseplatser. I vissa fall lyckas dom inte göra sig av med alla resor, då ”rear” dom ut resorna till inköpspris, eller ibland till och med mindre pengar än dom själva betalat för reseplatsen.

2. Boka tidigt rabatter

Detta skiljer sig verkligen från föregående tips. Men om du har bestämt dig om ett visst resmål och boendestandar är detta ett av dom bättre alternativen att hålla utkik efter.

Ju tidigare du bokar din resa, desto mer sannolikt är det att du kan få ett bra erbjudande och spara pengar från researrangören du vill resa med.

Reser man med barn kan det vara skönt att i god tid kunna planera vart man ska åka och ta reda på vad som finns att göra för barn på destinationen man väljer.

3. Välj en mindre känd destination

Populära resmål som Mallorca och Gran Canaria är oftast dyrare än mindre kända destinationer. Genom att välja en mindre känd destination kan du spara en hel del pengar.

4. Res under lågsäsong

Om du är flexibel med dina resdatum kan du spara pengar genom att resa under lågsäsong. Priserna är ofta lägre och det är också mindre trångt på platserna.

5. Jämför priser

Om du är flexibel med dina resdatum kan du spara pengar genom att resa under lågsäsong. Priserna är ofta lägre och det är också mindre trångt på platserna.

6. Var flexibel

Genom att vara flexibel med dina resdatum och val av hotell kan du hitta bättre erbjudanden och spara pengar.

Vi hoppas tipsen i artickeln hjälper dig att hitta rätt charterresa för dig och din familj och att du till och med kan spara lite pengar när du bokar din resa.

Kolla på aktörer som apollo.se som är duktiga på charterresor för familjer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *