bästa camping för barn

Vart hittar jag bästa camping för barn i 2024?

Bästa camping för barn? Du har hittat rätt! Som en campingfantast är det viktigt att hitta rätt campingplats för att skapa den ultimata campingupplevelsen. För barn är det extra viktigt att ha tillgång till roliga aktiviteter, säkerhet och en miljö som är anpassad efter deras behov.

Därför har jag sammanställt en lista över de bästa campingplatserna för barn i Sverige.

Läs vidare för att ta reda på var du ska campa för att skapa en minnesvärd barnresa med din familj.

Några av de bästa campingplatserna för barn i Sverige

1. Långasjönäs Camping & Stugby

Belägen i Blekinge är denna campingplats är omgiven av en vacker sjö och skog. Det finns massor av aktiviteter för barn, inklusive en lekplats, sandstrand och cykeluthyrning. För vuxna finns det fiske, båtturer och vackra vandringsleder.

Rating Trustpilot: 3,7
Pris 2 barn och 2 vuxna vecka 24-29/7 från: 2000kr

2. Västerviks Camping

Denna camping ligger i Småland och har allt som en barnfamilj kan önska sig. Det finns en uppvärmd pool, en minigolfbana och en lekplats. Förutom detta erbjuder campingplatsen också organiserade aktiviteter som barns discotek, fiske och paddling.

Rating Trustpilot: Inget betyg
Pris 2 barn och 2 vuxna vecka 24-29/7 från: 2350kr

3. Skrea Camping & Resort

Beläget i Halland är Skrea Camping & Resort en av de mest populära campingplatserna i Sverige. Det finns gott om aktiviteter för barn, inklusive en utomhuspool, en vattenrutschbana och en lekplats. För vuxna finns det också en golfbana i närheten.

Rating Trustpilot: Inget betyg
Pris 2 barn och 2 vuxna vecka 24-31/7 från: 4480kr

4. Lisebergsbyn Camping

Beläget i Göteborg, är Lisebergsbyn Camping den perfekta basen för en rolig och spännande familjesemester. Campingen har en mängd olika boendealternativ, inklusive tältplatser, stugor och husvagnar.

Förutom att vara en kort promenad från den berömda nöjesparken Liseberg, finns det också en uppvärmd utomhuspool och en lekplats för barnen.

Rating Trustpilot: 3,2
Pris 2 barn och 2 vuxna vecka 24-32/7 från: 1650kr

5. Sörälgens Camping

Beläget i Jämtlandsfjällen, är Sörälgens Camping en dröm för friluftsentusiaster och äventyrslystna familjer. Campingen ligger nära Åre skidort och är omgiven av vacker natur.

Här finns aktiviteter för alla åldrar, inklusive vandring, cykling, fiske och paddling. För barnen finns det en lekplats och möjlighet att delta i aktiviteter som äventyrsgolf och kanotuthyrning.

Tips när du campar med barn

 1. Packa rätt utrustning – Det är viktigt att packa med sig allt som man behöver för att göra campingupplevelsen bekväm och rolig. Ta med bekväma sovsäckar, tält, och bekväma kläder.
 2. Skapa en rolig och säker miljö – När du väljer en campingplats, se till att det finns tillräckligt med plats för barnen att springa runt på och leka, och att det finns tillräckligt med plats att parkera och sätta upp tältet. Se också till att det finns säkerhetsåtgärder som t.ex. grindar och brandvarnare.
 3. Fokusera på aktiviteter – Planera aktiviteter som passar både vuxna och barn, t.ex. vandring, cykling eller fiske. Se till att det finns tillräckligt med aktiviteter på campingplatsen och i närheten för att hålla barnen underhållna.
 4. Var beredd på alla väder – Väderförhållandena kan snabbt förändras när du campar. Se till att packa kläder som passar för alla väder, inklusive regnkläder och varma kläder för kallare kvällar.
 5. Ta med mat och dryck – Att laga mat över öppen eld eller en campingkök är en del av campingupplevelsen, men se till att packa med mat som barnen tycker om och som är enkla att laga. Ta också med en tillräcklig mängd vatten och dryck.
 6. Respektfullt beteende – För att skapa en hälsosam miljö för alla, är det viktigt att respektera andra campare och naturen. Se till att hålla området rent och ta hand om sopor på rätt sätt.

Vänligt stälda frågor om camping för barn

Vilken camping är störst i Sverige?

Den största campingplatsen i Sverige är First Camp i Tylösand, Halmstad. Den har över 1000 platser för tält, husvagnar och husbilar.

Vad kostar typisk en natt på camping med husvagn?

Priset på en natt på en campingplats med husvagn varierar beroende på var i Sverige du befinner dig och vilken tid på året det är. Generellt sett kan du förvänta dig att betala mellan 200 och 500 kronor per natt. Det kan också finnas extra avgifter för el, vatten och andra faciliteter på campingplatsen.

Vad krävs för att få 5 stjärnor på en camping?

För att en campingplats ska få 5 stjärnor krävs det vanligtvis hög standard på boende, faciliteter och service.

Det kan inkludera stora och välutrustade campingplatser, moderna och rena sanitära anläggningar, hög säkerhet, mångsidiga aktiviteter och underhållning samt utmärkt kundservice.

Det finns dock ingen standardiserad bedömningsprocess för campingstjärnor i Sverige, så kriterierna kan variera mellan olika campingplatser.

Hur kan jag spara pengar på camping?

Det finns flera sätt att spara pengar på camping, bland annat:

 • Barnresor under lågsäsong kan vara billigare.
 • Välj en mindre och enklare campingplats, som ofta är billigare än större och mer lyxiga alternativ.
 • Ta med egen mat och dryck istället för att köpa på plats.
 • Planera och boka i förväg för att undvika höga priser på sista minuten bokningar.
 • Använd medlemsrabatter eller erbjudanden från campingorganisationer eller hotellkedjor.
 • Håll ner kostnaderna genom att hyra campingutrustning istället för att köpa den.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *