borås djurpark

Borås Djurpark recention

När jag och min man bestämde oss för att besöka Borås Djurpark visste vi inte riktigt vad vi skulle förvänta oss.

Vi hade hört att det var en spännande plats att besöka för alla åldrar, men med en 3-årig son var vi oroliga över om det skulle finnas tillräckligt med saker att göra för honom och om han skulle tycka det var roligt att kolla på djur.

Men jag kan med glädje säga att vi hade en fantastisk dag där!

Video lånad från Aurora Kanalen: https://www.youtube.com/@edonakabashi

Lekplatser

En av de saker som vår son älskade mest var vattenlekplatsen. Det var en perfekt plats för honom att springa runt och leka medan vi föräldrar kunde sitta ner och koppla av en stund.

Det fanns massor av roliga vattenfunktioner som sprutade upp och ner, och min son var helt överlycklig över att få plaska runt i vattnet.

Vi var även på en annan lekplats där man kunde köra små traktorer och grävmaskiner, samt klappa gårdsdjur, även denna platsen var en riktig hit!

Djuren

Men det fanns naturligtvis också massor av andra saker att göra på Borås Djurpark. Vi gick runt och tittade på alla de fantastiska djuren och vår son tyckte dom var spännande. Traktorerna på lekplatsen var dock svårslagna.

Vi såg elefanter, apor, giraffer och många andra djur som han aldrig hade sett förut (till och med dinosaurier!).

Det var också intressant att höra om allt arbete som görs för att bevara de hotade djurarterna och vi kände oss bra att vårt besök hjälpte till att stödja denna viktiga verksamhet.

En annan sak som vi uppskattade var att parken var väl planerad och lättnavigerad.

Det fanns skyltar och kartor överallt så vi visste alltid var vi var och vilken riktning vi skulle gå. Detta gjorde det enklare för oss att planera vår dag och se allt vi ville se.

Vi gick förbi en av de guidade turerna som erbjuds på parken, och guiderna verkade vara mycket kunniga och engagerande, och vi lärde oss massor om de olika djurarterna och deras livsmiljöer. Det var också kul att se djuren på nära håll när guiden matade dem och berättade om deras vanor.

Mat

När det var dags att äta lunch var vi glada att hitta en restaurang på parken med översikt över savannen. Dom serverade en buffe med massa godsaker för barn och vuxna, bland annat köttbullar, kycklingnuggets, spaghetti med mera.

Det fanns också picknickbord lite här och var vi kunde äta vår egen mat på om vi ville det.

Totalt sett hade vi en fantastisk dag på Borås Djurpark och jag skulle starkt rekommendera det till andra familjer med små barn.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *