flyga med barn

Flyga med barn | 6 tips

Hur man underhåller sina barn på en långflygning?

Med rätt planering och några smarta knep blir det mycket enklare att flyga med barn och till och med få en rolig och minnesvärd resa. Här är några tips för att underhålla dina barn på en långflygning.

1. Packa för långflygning med barn

Innan du ens börjar planera hur du ska underhålla dina barn på flyget är det viktigt att packa rätt. Se till att ta med tillräckligt med snacks, drycker, kläder och leksaker för att hålla dina barn bekväma och underhållna under hela resan.

2. Ladda upp med digital underhållning

Att ha tillgång till digital underhållning är ett bra sätt att hålla barnen underhållna på en långflygning. Ladda upp surfplattor, bärbara datorer eller smartphones med favoritfilmer, TV-serier, spel och appar. Se till att ladda upp allt innan du reser eftersom det kan vara svårt att ansluta till internet på flygplan.

3. Ta med färgläggningsböcker och pennor

Att färglägga är ett roligt och kreativt sätt att hålla barnen underhållna på en långflygning. Ta med färgläggningsböcker och pennor och se till att välja böcker som har stora bilder och enkla mönster för yngre barn. För äldre barn kan du välja mer avancerade böcker som mandalas eller mönster.

4. Spela spel

Att spela spel tillsammans är ett roligt sätt att interagera med dina barn på en långflygning. Ta med kortspel, tärningsspel, pussel eller andra spel som ni kan spela tillsammans. Det är också en bra idé att ha några enkla spel som dina barn kan spela själva om de tröttnar på de andra.

5. Gör en skattjakt

Att göra en skattjakt är ett roligt sätt att hålla barnen underhållna på en långflygning. Innan ni åker kan du gömma små leksaker eller godis runt om i väskan eller på dina barns platser på planet. Skriv en lista med ledtrådar eller ge dina barn en karta för att hjälpa dem att hitta skatterna.

6. Ta med en liten kudde och filt

Att ha en bekväm sovplats kan hjälpa dina barn att somna på flygplanet och hålla sig lugna under långa flygningar. Ta med en liten kudde och filt som dina barn kan använda för att sova eller koppla av. Se till att kudden är tillräckligt mjuk och att filten är lätt att packa ner i handbagaget.

Sammanfattningsvis finns det många sätt att hålla dina barn underhållna på en långflygning. Det är viktigt att packa rätt och ta med tillräckligt med snacks, drycker, kläder och leksaker.

Att ha tillgång till digital underhållning, färgläggningsböcker och spel kan också hjälpa till att hålla barnen underhållna. Och slutligen, att göra en skattjakt eller ta med en liten kudde och filt kan hjälpa dina barn att koppla av och sova på planet.

Genom att använda dessa tips kan du hjälpa dina barn att ha en rolig och minnesvärd barnresa.

tips på att flyga med barn

Ofta ställda frågor om att flyga med barn

När behöver barn egen flygstol?

Barn som är under två år kan sitta i en vuxens knä under flygningen och behöver inte en egen flygstol. Men om ditt barn är över två år och har en separat flygbiljett, då måste de ha en egen flygstol.

Kan man boka flyg för ett ofött barn?

Nej, det går inte att boka en flygbiljett för ett ofött barn eftersom flygbolaget behöver namn och ålder på alla passagerare vid bokningen. Barn som är yngre än två år och kommer att sitta i en vuxens knä kan resa gratis på de flesta flygbolag, men det kan finnas vissa avgifter.

Kan små barn resa utan pass?

Nej, alla personer som reser internationellt måste ha ett giltigt pass, inklusive små barn. Passet fungerar som en identifiering och är nödvändigt för att passera gränskontrollen.

Får man ha babyskydd som handbagage?

Ja, många flygbolag tillåter att man tar med ett babyskydd som handbagage. Det är dock viktigt att kontrollera med flygbolaget innan avresan för att se om det finns några specifika regler eller begränsningar.

Kan man checka in barnvagn?

Ja, de flesta flygbolag tillåter att man checkar in barnvagnar gratis. Det är dock viktigt att kontrollera med flygbolaget innan avresan för att se om det finns några specifika regler eller begränsningar.

Kan en förälder resa utomlands med ett barn utan den andra förälderns tillåtelse?

Det beror på landet som man reser till och vilka lagar och regler som gäller där. Vissa länder kräver till exempel att man har med sig en skriftlig tillåtelse från den andra föräldern om man reser med ett minderårigt barn. Det är därför viktigt att kontrollera med ambassaden eller konsulatet för det land som man ska resa till innan avresan.
Källa

Läs även: 7 Tips för att flyga med små barn

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *