flyga med små barn

7 Tips för Att flyga med små barn

Att flyga med små barn kan vara stressigt, särskilt när man reser på ett flygplan. Men med lite planering och förberedelse kan du göra flygresan enklare och roligare för både dig och dina små. Här är Barnresors 10 tips för att resa med små barn på ett flygplan.

1. Boka en bekväm flygtid och rätt sittplatser

Försök att boka en flygning som passar ditt barns rutin och tidsplan. En flygning under tiden när ditt barn normalt sover kan göra resan mindre stressande för alla. Boka även sittplatser som ligger bredvid varandra. Om möjligt, välj en plats nära toaletten och en med extra benutrymme.

2. Ha med en ”snack box”

Hitta en låda med massor av fack och fyll den med frukt, grönsaker, kex och annat ditt barn kan äta. Extra bra är det om alla facken har ett lock man måste öppna och stänga för lite extra tidsfördriv och även ett överraskningsmoment.

Det går att köpa likande lådor på exempelvis Biltema.

3. Var förberedd på tryckförändringar

Tryckförändringar under start och landning kan vara obehagliga för små barn. Ge ditt barn en napp eller en flaska att suga på för att minska tryckförändringarna.

4. Ladda ner filmer eller TV-program

Ladda ner filmer eller TV-program på en surfplatta eller bärbar dator för att underhålla ditt barn under flygningen. Se till att ladda upp dem innan du går ombord på planet eftersom det kan finnas begränsad internetuppkoppling på flygplanet.

5. Ta med leksaker och böcker

Packa med några av ditt barns favoritleksaker och böcker för att underhålla dem under flygningen. Det kan också vara bra att ta med några nya leksaker som ditt barn inte har sett tidigare för att hålla dem extra intresserade.

6. Boarda flygplanet sist

Var en av dom sista att gå på flygplanet. På det viser har du och dina barn möjlighet att leka och röra på er på ett större område innan flygningen startar.

7. Få ditt barn att se fram emot flygresan

Om du har lite större småbarn kan du innan resan, prata med ditt barn och få barnet exhalterad för att flyga, som om man ska på ett stort äventyr! Berätta hur det går till och kolla gärna på klipp/bilder på internet så dom vet vad som kommer hända.

Genom att följa dessa tips kan du göra resan med små barn på ett flygplan mindre stressig och mer bekväm för alla inblandade. Lycka till!

Läs även:
Så här hittar du en billig familjeresa 2023 – Smarta tips och tricks för budgetmedvetna resenärer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *