Resa med barn på påsklovet

Vart resa med barn på påsklovet?

Påsklovet är en tid för familj, mat och gemenskap, och vad kan vara bättre än att uppleva allt det på en annan plats?

Om du reser med barn på påsklovet behöver tänka på flera saker, från att packa rätt till planering av aktiviteter som både barn och vuxna gillar.

I denna artickeln kommer vi ta för oss att åka på påsksemester med familjen både i Sverige och utomlands.

När är det påsklov i sverige 2024?

Påsklovet i Sverige varierar beroende på var i landet man befinner sig, eftersom det bestäms av kommunerna. Vanligtvis infaller påsklovet under vecka 13-16.

Påsklovet 2024 kommer att vara en gång mellan den 25 mars till 5 april, beroende på vilken kommun det gäller. Det exakta datumen kan variera från kommun till kommun och fastställs vanligtvis av skolledningen ungefär ett år i förväg. Du kan kontakta den specifika skolan eller kommunen för att få mer exakta datum för påsklovet 2024.

påsklov i sverige

5 tips på vart kan man åka på påsklov med barn i Sverige

Sverige är ett fantastiskt land att spendera påsklovet i eftersom det finns så många vackra platser att besöka och aktiviteter att delta i som passar både barn och vuxna. Här är några tips på vad du kan göra och var du kan åka på påsklovet i Sverige.

1. Skidsemester i de svenska fjällen

du och din familj gillar att åka skidor, är en skidsemester i de svenska fjällen ett utmärkt val för påsklovet. Det finns många skidorter att välja mellan, men några av de mest populära inkluderar Åre, Sälen och Idre.

Alla dessa skidorter har gott om backar för alla åldrar och erfarenhetsnivåer, så både nybörjare och erfarna skidåkare kommer att ha kul. Det finns också många andra aktiviteter att delta i, som hundspannsturer, snöskoterturer och snölek.

2. Besök Astrid Lindgrens Värld

Om dina barn är fans av Astrid Lindgrens böcker, är ett besök på Astrid Lindgrens Värld i Vimmerby en riktig höjdpunkt på påsklovet. Här kan du och din familj uppleva berättelserna om Pippi Långstrump, Emil i Lönneberga och andra klassiska karaktärer från Astrid Lindgrens böcker i en autentisk miljö.

Det finns också många andra roliga aktiviteter att delta i, som teaterföreställningar, karuseller och djurpark.

3. Besök Djurparker

Sverige har många djurparker som är öppna under påsklovet. Ett av de mest populära är Skansen, som ligger i centrala Stockholm. Här kan du och dina barn se en mängd olika djur, inklusive björnar, vargar, älgar och rovfåglar.

4. Utforska Gamla Staden i Stockholm

Stockholm är en av Europas vackraste städer, och Gamla Staden är ett av dess mest charmiga områden. Här kan du och din familj promenera bland de kullerstensbelagda gatorna och beundra den gamla arkitekturen. Det finns också många museer och gallerier att besöka, inklusive Kungliga slottet och Nobelmuseet.

5. Besök Öland

Om du vill uppleva Sveriges vackra landskap och historia är Öland ett perfekt resmål för påsklovet. Öland är en ö utanför Sveriges östkust, och här kan du och din familj uppleva vackra landskap och intressanta historiska platser, som Borgholms slott och Alvaret. Det finns också många aktiviteter att delta i, som cykelturer, vandring och paddling.

påsklov utomlands

5 tips på vart kan man åka på påsklov med barn utomlands

Här är några tips på destinationer för er som vill åka till utlandet med barn från Sverige på påsklovet:

1. Kanarieöarna, Spanien:

Med sitt varma klimat, vackra stränder och familjevänliga hotell är Kanarieöarna en populär destination för en utlandsresa med barn på påsklovet. Barnen kommer att älska att utforska öarna, besöka djurparker och temaparker och prova spännande vattensporter.

2. Kreta, Grekland:

Kreta är en ö i Grekland med ett varmt och soligt klimat, vackra stränder och en mängd familjevänliga aktiviteter. Barnen kommer att älska att upptäcka de lokala traditionerna och kulturen, besöka arkeologiska platser och prova den goda maten.

3. Dubai, Förenade Arabemiraten:

Dubai är en av de mest spännande destinationerna i världen för en utlandsresa med barn på påsklovet. Barnen kommer att älska att besöka de många temaparkerna och akvariumen, åka på kamelsafari och se den imponerande Burj Khalifa skyskrapan.

4. Lissabon, Portugal:

Lissabon är en vacker stad som är perfekt för en utlandsresa med barn på påsklovet. Barnen kommer att älska att besöka de många parkerna, museerna och akvariumen, liksom att utforska de gamla kvarteren och ta spårvagnen genom staden.

5. Rom, Italien:

Rom är en av Europas mest kända städer och en perfekt destination för en utlandsresa med barn på påsklovet. Barnen kommer att älska att besöka Colosseum, Forum Romanum och andra historiska platser, liksom att prova den läckra italienska maten.

Oavsett var du väljer att resa med barn på påsklovet är det viktigt att tänka på barnens behov och intressen när du planerar din resa. Med lite planering och forskning kan en utlandsresa med barn på påsklovet bli en minnesvärd och rolig upplevelse för hela familjen.

Ta med dig påsken dit du åker

Oavsätt om du reser till Sverige eller utlandet så är det mysigt att ta med sig påsktraditionerna och påskstämningen dit man åker. Passa på att planera ”påskiga” aktiviteter på resan som påminner om påsken där hemma.

Här är några aktiviteter som kan vara roliga för hela familjen under påsklovet:

  1. Påskäggsjakt: Planera en påskäggsjakt på resmålet. Du kan gömma påskägg i hotellrummet eller på semesterboendet, eller till och med på stranden eller i parken.
  2. Besök påskmarknader: Påskmarknader är vanligtvis öppna under påsklovet och kan vara en rolig och interaktiv aktivitet för hela familjen. Du kan leta efter påskgodis, påskpynt och andra påskrelaterade föremål.
  3. Skapa påskdekorationer: Påsklovet kan vara ett bra tillfälle att prova på nya hantverk. Du kan skapa påskdekorationer som t.ex. måla ägg eller göra påskkransar tillsammans med barnen.
  4. Ät påskmat
    Att planera mat och dryck under en resa med barn på påsklovet är också viktigt, speciellt under påsklovet. Passa på att gör era favoriträtter eller prova på lokala påskrätter.

Kolla på aktörer som ving.se för familjeresor till utlandet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *